Tortaalátétek
A tortaalátét megválasztása prioritást élvező feladat. Mint az alkotásaid alapját adó kellék nagyfokú biztonságot kell, hogy szolgáltasson, és lényeges, hogy a kezelhetősége területén se kelljen falakba ütköznöd. A tartás fizikai értelemben talán az első, és legfontosabb jellemző. Csak úgy adhat kellő stabilitást ez a kiegészítő, ha olyan fizikai jegyekkel rendelkezik, melyek garantálják strammságát, strapabírását. Sokan azt gondolják, hogy kizárólag a műanyag jöhet szóba, mint alapanyag, de valójában sokkal szélesebb spektrumból válogathatsz. A papír is pazar alapanyag, hiszen többrétegűként olyan kemény variáció hozható létre, ami tálcának sem utolsó. Minden csak az előállítás módján, és módszerén múlik. A nagyfokú ellenállóság tehát nem lehet kérdés. Az alátétnek biztonságot kell garantálnia, megingathatatlan alapot nyújtva a torta átemeléséhez, mozgatásához, vagy adott esetben szállításához. Nem ázhat át, nem reagálhat a nedvességre, hiszen ha ez történne, akkor elveszthetné pozitív jellemvonásait. Minden süteménynek van valamilyen szintű folyadéktartalma.
A krémek, díszítések is „felszívhatóak”, így aztán prioritást élvez, hogy semmilyen szinten ne léphessen reakcióba a kiválasztott kellék műremekeddel. A megfelelő mértékű síkosság is elengedhetetlen. Ha ugyanis olyan anyagra próbálod rátenni a tortádat, ami tapad, azzal megkeserítheted, sőt akár tönkre is teheted a munkádat. Lényeges, hogy a desszerted ne ragadjon le, hiszen így biztosítható a könnyed, problémamentes szeletelés, és mozgatás. A tortaalátét megtérülő befektetés! Sokan mellőzik a kelléktárjukból ezt a roppant praktikus alternatívát. Pedig rengeteg felesleges időpocsékolástól, és energiaveszteségtől kímélheted meg magadat, ha kiváló jellemvonásokkal megáldott kiegészítőkkel segíted a munkádat. A tortaalátét beszerzése nem terhelheti meg pénztárcádat, s nem rúghatja fel családi, vagy üzleti költségvetésedet. Nagy tételben kedvező feltételekkel szerezheted be. Kis helyigénye tovább fokozza a pozitívumait. A fentiekből kiderül, hogy érdemes élned az alátét kínálta előnyökkel, hogy tortádat úgy tudd a nagyérdemű elé kínálni, ahogy azt a készítése során megálmodtad.